OMJ Jazz & Etno: Silva Kallionpää Quartet

20€/11€/8€

Esityspäivät

Vuodesta 2017 asti toiminut neljän oma äänisen soittajan fuusio Silva Kallionpää Quartet ei pelkää koetella rajojaan. Yhtyeen ainutlaatuinen yhteissaundi ja kaavoja rikkova ilmaisu niin koskettavat kuin haastavatkin kuulijoita universaalisti, taustasta riippumatta. Modernista jazzista ammentavat ja toisinaan määrittelemättömille urille päätyvät sävellykset kehystävät keskustelevaa yhtyetyöskentelyä. Musiikki kertoo tarinoita, joihin syntyy jokaisella esityskerralla uusia vivahteita.

Monipuolinen viulisti Silva Kallionpaa on soittouransa alusta asti perehtynyt rytmimusiikkiin ja improvisointiin erityisesti itselleen rakkaan jazzin viitekehyksessä. Sävellyksissään hän venyttää uteliaasti totuttuja muotteja ja pyrkii taiteelliseen kasvuun etsien alinomaa uusia ilmaisun polkuja. Kallionpään musiikillisessa kielessä hänen ennakkoluulottomia näkemyksiään piirtävät esiin vaikutteet jazzin lisäksi niin taidepopista kuin elektronisestakin musiikista.

Silva Kallionpää Quartetin debyyttialbumi Unadaptable julkaistiin Eclipse Musicin kautta 2022. Levy sai positiivisen vastaanoton, ja yhtye on herättänyt mielenkiintoa niin kotimaassa kuin kansainvälisessäkin jazzyhteisössä. Vuonna 2022 se on tavoittanut yleisöjä muun muassa ILMIÖ- festivaaleilla, Raahen Rantajatseilla, Tallinnan Philly Joe’s Jazzclubilla, Odysseus-festivaalin paalavalla seka We Jazz -festivaaleilla.

Silva Kallionpää | viulu
Nikita Rafaelov | koskettimet
Juuso Rinta | kontrabasso
Joonas Leppänen | rummut

OMJ Jazz & Etno: Silva Kallionpää Quartet
Ke 13.12.2023 19:00
RioLive (Hallituskatu 11)
Konsertin kesto noin 2 h (sis. väliaika)
RioLiven eteispalvelumaksu: 3 €

Osta lippu

Paranna esityskokemustasi

Tee esityskokemuksestasi entistä elämyksellisempi RioLiven palvelukokonaisuuksien avulla!

Lue lisää