OMJ Jazz & Etno: Louis Sclavis Quartet

20€/11€/8€

Esityspäivät

Ranskalainen klarinetisti Louis Sclavis on 1980-luvulta asti raivannut tietään eurooppalaisen jazzin kärkeen. Hän kuuluu niihin pioneereihin, jotka näyttivät uuden raiteen eurooppalaiselle jazzille ja improvisoidulle musiikille kehittämällä oman persoonallisen akateemisuudesta vapaan ilmaisutavan. Tänä vuonna 70 vuotta täyttävä ikoninen muusikko on pitkään ihaillut kuvataiteilija Ernest Pignon-Ernestin katutaidetta. Suomessa Sclavis muistetaan mm. legendaarisesta Napoli’s Walls -yhtyeestä, jota kuultiin 2000-luvun alussa Suomessa Tampere Jazz Happeningissa, Pori Jazzeilla ja Raahen Rantajatseilla.

Vuonna 2017 perustetun Characters On A Wall -kvartetin musiikkia varten Sclavis on valinnut Pignon-Ernestin seinäkuvia Pariisista Palestiinan Ramallah’ an. Tämän uuden yhtyeensä myötä Sclavis palaa klassiseen jazzkvartetti-kokoonpanoon: puhallinsoitin, piano, basso ja rummut. Hän on kutsunut mukaan kolme persoonallista muusikkoa, joilla on kyky kehittää vahvoja tulkintoja hänen sävellyksistään. Pianisti Benjamin Moussay oli aikaisemmin soittanut Sclavisin kanssa kahdessa yhtyeessä. Basisti Sarah Murcia ja rumpali Christophe Lavergne olivat uusia kumppaneita, mutta heidän pitkä yhteinen soittokokemuksensa takaa sujuvan sulautumisen kokonaisuuteen.

Heti ensimmäisillä keikoillaan kvartetti pääsi osoittamaan kuinka vaikuttavasta livebändistä on kyse. Heidän ensilevynsä Characters On A Wall on äänitetty kuuluisassa La Buissonne -studiossa lokakuussa 2018 taiteellisena johtajana ECM-levy-yhtiön Manfred Eicher. Se on Louis Sclavisin 13. albumi ECM:lle.

Louis Sclavis | klarinetti
Benjamin Moussay | piano
Sarah Murcia | kontrabasso
Christophe Lavergne | rummut

OMJ Jazz & Etno: Louis Sclavis Quartet
Ke 4.10.2023 19:00
RioLive (Hallituskatu 11)
Konsertin kesto noin 2 h (sis. väliaika)
RioLiven eteispalvelumaksu: 3 €

Osta lippu

Paranna esityskokemustasi

Tee esityskokemuksestasi entistä elämyksellisempi RioLiven palvelukokonaisuuksien avulla!

Lue lisää