OMJ Jazz & Etno 2023: Kateryna Ziabliuk

20€/11€/8€

Esityksen kessto

n. 2 tuntia (sis. väliajan)

Esityspäivät

Ukrainalainen pianisti, laulaja, säveltäjä ja toimittaja Kateryna Ziabliuk on kotoisin Kiovasta ja on opiskellut Katowicessa, Krakovassa ja Milanossa. Hän asuu nykyään Puolassa ja Italiassa. Taiteilijaperheessä ja eri taidesuuntien ympäröimänä kasvanut muusikko aloitti pianonsoiton ja laulamisen jo kuusivuotiaana. Ziubliuk on yksi Ukrainan musiikkimaailman lupaavimmista hahmoista. Musiikissaan hän käyttää modernin jazzin kieltä, mutta samalla ei epäröi käyttää perinteisen ukrainalaisen musiikin elementtejä ja tutkia kotimaansa kulttuuriperintöä.

Ziabliuk teki yhteistyötä balkanilaisen folk-yhtyeen Kriva Drinan kanssa, jossa hän soitti harmonikkaa, lauloi ja oli mukana luomassa sovituksia. Hän on esiintynyt myös muun muassa O.N.E-kvartetin jäsenten Kamila Drabekin ja Patrycja Wybranczykin kanssa, sekä konsertoinut lukuisia kertoja ympäri Eurooppaa. Venäjän hyökkäyksen edetessä Ukrainassa hän on tehostanut esiintymistään ja halunnut toimia Ukrainan ”kulttuurilähettiläänä” länsimaissa.

Ziabliuk on Meloportin perustaja ja toimittaja, jossa hän julkaisee improvisoidulle musiikille omistettuja tekstejään, ja entinen Contra Jazz Clubin taiteellinen johtaja. Contra Jazz Club oli lyhyestä olemassaolostaan huolimatta nuorten ukrainalaisten muusikoiden koulutuksellinen open stage, jossa he pystyivät kokeilemaan uusia projekteja, sekä jakamaan tietoa ja verkostoja.

Kateryna Ziabliuk (UKR) | piano

Osta lippu

Paranna esityskokemustasi

Tee esityskokemuksestasi entistä elämyksellisempi RioLiven palvelukokonaisuuksien avulla!

Lue lisää