OMJ 2023: Teemu Viinikainen: Hiljaisuus… ja äänen synty

20€/11€/8€

Esityksen kessto

n. 2 tuntia (sis. väliajan)

Esityspäivät

Kitaristi Teemu Viinikainen on vahvan tunnelman taituri, jonka soitto perustuu niukkuuteen. Soittaessaan hänen ympärillä leijuu zeniläinen keskittyneisyys, joka on kaikesta esiintymisestä riippumaton.

Oulun Musiikkijuhlilla Viinikainen juhlistaa marrakuussa 2022 julkaistua uransa ensimmäistä soolokitaralevyä Songs of Silence, jonka kappaleet ovat soolosovituksia sellaisten tunnettujen tekijöiden kuten Thelonious Monkin and Charles Mingusin tuotannosta. Albumilla kuullaan suvereenille instrumentalistille ja sielukkaalle tulkitsijalle tyypillisiä elementtejä, kuten ilmaisuvoimaa, svengiä ja virtuositeettia. Päällimmäisiksi tuntemuksiksi kappaleissa kuitenkin nousevat vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi.

Konsertin aluksi nähdään Viinikaisesta kertova dokumentti ”Hiljaisuus… ja äänen synty”, jossa esiintyvät Viinikaisen itsensä lisäksi näyttelijä Hannu-Pekka Björkman ja soitinrakentajamestari A-P Paasonen. Tommi E. Virtasen ohjaaman ja käsikirjoittaman dokumentin lähtökohtana oli kertoa, miten Viinikaiselle rakennetaan uusi kitara, ja keskustella siitä, miten nämä alansa huiput etsivät ammateissaan täydellistä ääntä. Viinikaisen pahentuneen tinnutuksen myötä muodostui kuitenkin tarina siitä, miten hän joutui rakentamaan uudelleen koko uransa ja suhteensa hiljaisuuteen.

Teemu Viinikainen, kitara

Osta lippu

Paranna esityskokemustasi

Tee esityskokemuksestasi entistä elämyksellisempi RioLiven palvelukokonaisuuksien avulla!

Lue lisää