OMJ 2023: OASBB & Aili Järvelä & Sami Pitkämö

29€/24€/15€

Esityksen kessto

n. 2 tuntia (sis. väliajan)

Esityspäivät

Koskettavassa ja tunnelmallisessa konsertissa kuullaan ensimmäisellä puolella laulaja-lauluntekijä Aili Järvelän loihtimaa, uutta ja eeppistä suomenkielistä laulelmaa. Ohjelmisto kantaesitettiin 2018, ja nyt viimein Järvelän säveltämät, sanoittamat ja sovittamat laulut pääsevät Ouluun Musiikkijuhlille. Konsertin toisella puolella Sami Pitkämö esittää omia laulujaan svengaavasti suomenkielellä sekä muutamia Count Basie/Frank Sinatra – klassikoita.

Aili Järvelä on kansanmusiikkiin kasvanut, alkujaan kaustislaislähtöinen laaja-alainen muusikko, joka tekee paitsi soolouraa laulajana ja laulunkirjoittajana, on myös kysytty säveltäjä ja sovittaja. Sovittajana Järvelä on tehnyt yhteistyötä mm. Helsingin Kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfonietan, Sointi Jazz Orchestran ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kanssa, joiden solistina häntä on myös kuultu. Järvelä on toiminut muusikkona mm. Vesalan, Matti Johannes Koivun ja Sunrise Avenuen kokoonpanoissa, solistina Jukka Perko Avara -yhtyeessä sekä tuuraavana viulistina kansanmusiikkiyhtye Friggissä.

Sami Pitkämö on suomalainen muusikko, laulaja ja lauluntekijä, sovittaja, kapellimestari ja tuottaja ja aloitti muusikonuransa pasuunaa soittamalla kotikaupungissaan Kauhajoella. Kahdenkymmenen vuoden ajan Pitkämö on saanut tehdä yhteistyötä monien alan legendojen kanssa ja samalla päässyt todistamaan myös uusien tähtien syntyä. Musiikki on vetänyt miestä ympäri maailmaa ja tutuksi ovat tulleet niin Eurooppa, USA, Afrikka, Aasia kuin Australiakin. Nykyisin Pitkämö johtaa bändejä television huippusarjoissa (Tanssii Tähtien Kanssa, Obladii ja Nevada), sovittaa ja säveltää musiikkia artisteille, televisioon, teatteriin ja mainoksiin, sekä johtaa omaa Sami Pitkämön Orkesteria.

Oulu All Star Big Band (OASBB) on Uleåborg Jazz Organisation ry:n hallinnoima oululaisten musiikkialan ammattilaisten kokoonpano. Vuodesta 2005 toiminut ja yli sata uutta big band konserttiproduktiota tuottanut pohjoisen kokoonpano on saavuttanut suuren suosion big band musiikin esiintuojana ja rohkeasti musiikillisia rajoja rikkovana kokoonpanona. Oulu All Star Big Bandin taitellisena johtajana on toiminut vuodesta 2019 alkaen Suomen eturivin jazztrumpetesteihin lukeutuva Jukka Eskola.

Aili Järvelä, laulu

Sami Pitkämö, laulu

Rasmus Soini, kapellimestari

Oulu All Star Big Band

Osta lippu

Paranna esityskokemustasi

Tee esityskokemuksestasi entistä elämyksellisempi RioLiven palvelukokonaisuuksien avulla!

Lue lisää