OASBB & Tim Hagans

25€/20€/11 €

Esityspäivät

Oulu All Star Big Band avaa syyskautensa RioLivessä keskiviikkona 18.10. kansainvälisissä merkeissä, kun sekä kapellimestarin että solistin roolissa nähdään amerikkalainen trumpettivirtuoosi ja moninkertainen Grammy-ehdokas Tim Hagans. Konsertissa kuullaan musiikkia, joka on kirjoitettu kolmena eri ajanjaksona Hagansin seikkaillessa säveltäjänä: ”Odotan innolla soittamista Oulu All Star Big Bandin kanssa ja tapaamista orkesterin muusikoiden ja yleisön kanssa!”

Kotimaassaan Yhdysvalloissa Hagans pääsi jo uransa alkutaipaleella esille monien nimekkäiden big bandien soolotrumpetistina. Hän on esiintynyt ja äänittänyt Thad Jonesin, Ernie Wilkinsin, Joe Lovanon, Bob Beldenin ja Dexter Gordonin kanssa, sekä soittanut solistina esim. ”The Score” elokuvan soundtrackilla.

Hagans aloitti säveltämisen Thad Jonesille vuonna 1980. Hänen ensimmäiset sävellyksensä saivat inspiraationsa Jonesin musiikin svengaavasta ilosta, kiehtovasta harmoniasta ja kauniista melodioista. Vuonna 1996 Hagans aloitti Norrbotten Big Bandin taiteellisena johtajana Luulajassa, ja orkesterin kanssa hän alkoi tehdä kokeiluja muodon, kontrapunktin ja grooven kanssa, korostaen orkesterin loistavia solisteja. Hagansin sävellysten kolmas ja nykyinen ajanjakso sisältää laajoja teoksia, jotka ovat saaneet vaikutteita muista taiteenlajeista. Kappaleet ”Richard Forst” ja ”Harry, Archie and Gus” ovat musiikillisia muotokuvia John Cassavetesin elokuvien hahmoista.

Osta lippu

Paranna esityskokemustasi

Tee esityskokemuksestasi entistä elämyksellisempi RioLiven palvelukokonaisuuksien avulla!

Lue lisää